Schoolbezoek

Wil je het veld van De kleur van hier en nu bezoeken met je klas? We zijn aangesloten bij het netwerk Boeren met Klasse.

Je kan met je klas komen voor een rondleiding op het veld en een les over de wilde en honingbijen. Daarbij bezoeken we de bijenkasten op het veld en gaan we op zoek naar wilde bijen tussen de bloemen. Dit bezoek duurt +/- 1,5 uur tot 2 uur en is voor klassen van min 12 en max 20 kinderen. Dit kost 50 euro per klas.

Groepsbezoek voor bedrijven, verenigingen en privé groepen

Je kunt in groep een rondleiding krijgen op het veld van 1,5 uur tot 2 uur. Hierbij leer je hoe je in je eigen tuin het best kunt anticiperen op de klimaatverandering. Met het biologisch veld van De Kleur van hier en nu als voorbeeld leer je hoe je duurzaam kan tuinieren met tips over de keuze van planten, bewateren zonder teveel inspanning, de bodem correct verzorgen en meer biodiversiteit in de tuin krijgen. Deze rondleiding is voor min 12 en max 20 personen en kost 70 euro per groep.

workshop maak je eigen veldboeket

Eerst krijg je tips voor de samenstelling van het boeket en hoe je welke bloemen plukt opdat ze zo lang mogelijk in de vaas houden. Daarna ga je zelf aan de slag. Je plukt zelf je bloemen en je maakt je eigen boeket dat je dan mee naar huis neemt – of cadeau geeft – om er nog lang van te blijven genieten.
Duur: 2 uren Aantal deelnemers: min 6, max 10
Prijs: 20€ per persoon + 15€ per boeket van 15 stelen

Stuur een mailtje om je in te schrijven voor één van de volgende data:

workshop maak je eigen droogkrans

Met de bloemen die in de zomer zorgvuldig werden geplukt en voor jou gedroogd gaan we aan de slag om een mooie droogkrans te maken. Je leert stap per stap hoe je de basis opmaakt en de bloemen bindt om een natuurlijk effect te krijgen. Je kiest zelf je bloemen en je maakt je eigen krans die je dan mee naar huis neemt – of cadeau geeft – om er nog lang van te blijven genieten.
Duur: 2 uren Aantal deelnemers: min 6, max 10
Prijs: 75€ per persoon